Thaise kookles in Bangkok.
5 mei 2013 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Ja, dat was ik al lang van plan dat Thaise koken. Ik vind hetzelf heel lekker en zo klaar. Maar te leren valt er altijd wat. En dat was ook zo. Het resultaat van mijn koken, met behulp van de kok natuurlijk, was niet alleeen maar heerlijk doch super, super heerlijk. Nu nog in Nederland aan al die ingredienten zien te komen. In Beverwijk is gelukkig een grote Toko, vlakbij dus. Zal ik alvast een eenvoudig recept geven?
Prawnsoup per persoon: 2 grote garnalen, kop eraf en gepeld behalve de staart en verwijder de ruggegraat, 3 paddenstoelen, maar daar ben ik even de naam van kwijt ze zijn plat en waaien uit, 1tomaat, 1steel lemongrass, 3plakjes Galangal (lijkt op verse gember) met een stamper de cellen breken, 2rode pepers ook stampen, 3 akffir lime leaves, 2eetlepels vissaus, 2 eetlepels citroensap, 2 lepels suiker, 2 kopjes water, 1/2 kop cocosmelk, 1eetlepel chilipasta, 1/2 kop koriander ( ja lastig vinden Koriander dat ook naar koriander smaakt). Doe het water in een pan, kook, voeg toe lemongrass, galangal (gember), sjalot klein gemaakt, chilies, kaffir, lime bladen, en kook 2-3 min. Voeg toe: paddenstoelen, tomaten. Zachtjes drie min. Laten koken dan vissaus, squiker, lime, chilipaste. Dan garnalen 15 sec. Koken draai het gas uit en voeg kokosmelk en de korianderblaadjes toe.
Gr
Het eten is heerlijk hè. Als alles goed gaat, ga ik in november weer heen en neem mijn fiets weer mee.
Wat ga je nog meer allemaal bekijken in Thailand?
Geniet en vertel ze maar dat ik er weer aan kom.
Lfs